Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Nová nádej v prípade Daniely Hertlovej! Možno stále žije
Zdielať na

Nová nádej v prípade Daniely Hertlovej! Možno stále žije

BRATISLAVA / Mama nezvestnej Daniely Hertlovej si môže vydýchnuť. Stále existuje nádej, že jej 20-ročná dcéra žije. Polícia už má výsledky opakovaných testov DNA. Matkinu vzorku porovnávali s rozsekaným ženským telom z Dunaja.

Nová nádej

Bratislavčanka zmizla ešte v polovici júla minulého roka. Matka nezvestnej sa obávala, že torzo rozštvrtenej ženy, ktorej časti sa našli v zátoke v Karlovej vsi a Čunove by mohli patriť jej dcére. Sedel nielen opis, farba pleti, dátum zmiznutia, ale dokonca aj krvná skupina. Polícia na naliehanie matky v januári zopakovala testy DNA, tentokrát však porovnala vzorku Dankinej mamy  so vzorkou nájdeného rozsekaného tela z Dunaja. "Výsledky sú negatívne. Na sto percent vylúčili, že by to bola Danka," povedala matka nezvestnej Daniely.

Tej skrsla nová nádej, že jej dcéra môže byť stále nažive. "Vzorka DNA odobratá matke Daniely Hertlovej nie je zhodná so vzorkou DNA torza nájdeného ženského tela v auguste roku 2013," potvrdila aj hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Tatiana Kurucová.

Po Danke niet ani stopy

Hoci sa viac ako deväť mesiacov nikomu neozvala a všetky osobné veci si nechala na ubytovni, matka verí, že žije. "V prvom rade mi odľahlo, že to nie je ona," povedala nešťastná matka. Aj priateľ nezvestnej je zo všetkých udalostí psychicky na dne. "Začal som brať silné antidepresíva. Aj keď som ich pol roka odmietal, nakoniec som si nechal poradiť od psychológov," povedal. 

Polícia po mladej žene naďalej pátra.  Rovnako vyšetrovatelia stále nepoznajú totožnosť rozštvrtenej ženy, ani meno páchateľa. Zdá sa, že oba prípady, ktoré podľa polície nesúvisia, momentálne stoja na mŕtvom bode.

Daniela Hertlová za záhadných okolností zmizla ešte pred ôsmymi mesiacmi. Nie je dokonca vylúčené, že sa stala obeťou násilného činu. Podľa policajnej správy bola mladá Bratislavčanka videná naposledy 18. júla okolo 17-tej hodiny, keď odchádzala z bytu od svojho priateľa na Bancíkovej ulici v Ružinove.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy