Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Drogy predával cez internet, doručovala ich pošta
Zdielať na

Drogy predával cez internet, doručovala ich pošta

LIPSKO / Dvadsaťročný mladík z Nemecka čelí obvineniu z predaja drog. Tie predával cez internet a objednávky zasielal poštou. Hrozí mu pätnásťročný trest za mrežami.

Mladík predával šesťsto kilogramov narkotík online zo svojej vlastnej izby v byte jeho matky. Teraz mu hrozí pätnásť rokov väzenia.

Policajná razia v byte mladíkovej matky odhalila ďalších 314 kilogramov drog vrátane kokaínu, extázy, LSD, marihuany a amfetamínov. Hodnota zakázaných látok je podľa odhadov 4,1 miliónov eur. Vo svojej izbe mal mladík aj hotovosť vo výške 48 tisíc eur, uviedol lipský prokurátor Ricardo Schulz.

Drogy a lieky

Nemca obvinili z predaja 600 kilogramov drog a tisícok liekov na predpis, píše britský denník The Telegraph.

S obchodovaním začal ešte v roku 2013. Drogy predával cez internetové stránky, ktoré sú bežným vyhľadávačom neprístupné, takzvaný temný web. Objednávky zasielal zákazníkom z celého sveta poštou.

Matka netušila

Mladíkova matka tvrdí, že o drogovom obchode svojho syna nevedela. "V čase, keď ona pracovala, jemu prichádzal tovar. Inak sedel za zatvorenými dverami," uviedol mladíkov obhajca Stefan Costabel.

Nemcovi hrozí trest odňatia slobody až na 15 rokov. V prípade, že ho budú súdiť ako mladistvého, môže dostať desaťročný trest.

Okrem mladíka obvinili aj 51-ročného Bulhara, ktorý je podozrivý, že mu robil kuriéra.

Užívanie drog je aj na Slovensku vážnym problémom. Detská fakultná nemocnica varuje, že na sociálnych sieťach kolujú výzvy, na základe ktorých deti experimentujú s omamnými látkami a ohrozujú svoj život. Viac v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy