Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Vynaliezaví díleri drogy balili ako pudingy či polievky, hrozí im 15 rokov
Zdielať na

Vynaliezaví díleri drogy balili ako pudingy či polievky, hrozí im 15 rokov

STARÁ ĽUBOVŇA / V Starej Ľubovni sa drogy predávali ako potraviny. Díleri ich balili do obalov od polievok či kaší. V prípade drogovej trestnej činnosti sú obvinení mladí ľudia, dvom z nich hrozí pätnásťročný pobyt za mrežami.

Mladíci mali chladničku plnú čiernych vriec a v nich niekoľko tisíc dávok marihuany. Drogy balili sofistikovane, nielen do igelitových sáčkov.

"Drogy boli zabalené do originálnych obalov od potravín ako sú pudingy, smotana či instantná polievka," uviedla hovorkyňa prešovskej krajskej polície Jana Migaľová.

Neodhaliteľná droga

Podľa polície je takto zabalená droga, takmer neodhaliteľná. Polícia zadržala sedem ľudí. Štyria z nich sú stíhaní na slobode, dvaja sa už postavili pred súd. Sudkyňa rozhodla o ich väzobnom stíhaní. "Kvôli dôvodnej obave, že ujdú alebo budú pokračovať v páchaní trestnej činnosti," uviedol hovorca Krajského súdu Michal Drimák.

Podľa informácií TV JOJ z prostredia mesta to bol pre mladíkov výnosný biznis. Policajti prípad stále vyšetrujú. "Bude sa okrem iného skúmať aj miera zavinenia ako aj pohnútky páchateľov," dodala Migaľová.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy