Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Príslušníkovi vojenskej stráže našli drogy, hrozí mu basa
Zdielať na

Príslušníkovi vojenskej stráže našli drogy, hrozí mu basa

HUMENNÉ / Pre drogy prišiel o uniformu. Mladíkovi z okresu Humenné našli policajti extázu i marihuanu - a to v čase, keď bol členom Zboru väzenskej a justičnej stráže. Za drogy mu teraz hrozí až 10 ročné väzenie.

Dvadsaťpäťročný mladík pochádza z obce neďaleko Humenného. Keď uňho kriminalisti urobili osobnú prehliadku, muž bol členom Zboru väzenskej a justičnej stráže. Napriek tomu, že nosil uniformu, podozrenia kriminalistov sa potvrdili.

Tabletky extázy

Zaistené podozrivé látky zaslali na expertízne skúmanie. To preukázalo, že zelenou sušinou bola marihuana. "Polícia zaistila takmer 18 gramov sušených častí rastlín konope, z ktorých by bolo možné vyrobiť až 175 obvykle jednoryzových dávok drogy," informuje hovorkyňa policajného zboru Jana Migaľová.

Znalci z kriminalisticko-expertízneho ústavu zistili, že aj druhá podozrivá látka bola droga. "Podľa výsledku znaleckého posudku išlo o tablety extázy. Z týchto by bolo možné vyrobiť až 30 obvykle jednorazovýchdávok tejto drogy," dodáva Migaľová.

V zahraničí

Mladík čelí obvineniu zo zločinu drogovej trestnej činnosti. Hrozí mu za to väzenie od 4 až do 10 rokov. Na východe Slovenska sa nezdržiava. Podľa nášho zdroja je v zahraničí. "Ja k tomu nechcem nič povedať. Toľko vám k tomu poviem," povedal obvinený muž.

V prípade 25-ročného muža nejde o jediný problém so zákonom. Ďalší prípad majú na stole policajti z Trnavy. Muž sa mal v minulosti pri eskorte dostať do fyzickej potýčky s jedným z väzňov. Za to mal byť po šiestich rokoch v zbore postavený mimo službu.

"Polícia vo veci naďalej vedie vyšetrovanie pre podozrenie zo zneužitia právomoci verejného činiteľa," tvrdí hovorkyňa PZ Martina Kredatusová.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy