Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajti pri Poprade zastavili Vladimíra a Tomáša, našli pervitín za 6-tisíc eur
Zdielať na
Krimi

Policajti pri Poprade zastavili Vladimíra a Tomáša, našli pervitín za 6-tisíc eur

POPRAD / Na diaľnici D1 pri Poprade zastavili policajti v piatok večer podozrivé auto. Vyšetrovatelia auto s popradskými evidenčnými číslami prehľadali. Našli dva podozrivé balíky, muži skončili v putách.

Policajti auto zastavili pár kilometrov za Popradom smerom na Spišský Štvrtok. V aute sedeli dvaja podozriví muži. Na prípade pracovali popradskí kriminalisti. Pomáhali im kolegovia z Liptovského Mikuláša.

"Na základe informácií popradských kriminalistov došlo v piatok večer na diaľnici D1 k zadržaniu 44-ročného Vladimíra z Popradu a 38-ročného Tomáša zo Spišskej Novej Vsi pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti,"

Pravdepodobne v kufri auta našli dva podozrivé balíky. Muži dostali na ruky okamžite putá. Podľa zdroja televízie JOJ, je jeden z nich bývalý taxikár. Popradčan Vladimír už mal problémy s drogami aj v minulosti, začo bol odsúdený.

Tisíce dávok

"Pri prehliadke motorového vozidla policajti našli omamné a psychotropné látky. Ide najmenej o 58 gramov pervitínu," dodala Migaľová. Vyšetrovatelia spolu s technikom prehľadali celé auto. Prípad si prevzali krajskí vyšetrovatelia. Z obsahu balíkov by bolo možné pripraviť takmer 4 000 obvykle jednorazových dávok. 

Jej predajom by si muži mohli na čiernom trhu privyrobiť až 5 800 eur. Podozriví muži sú stále v policajnej cele. "Obom mužom v prípade preukázania viny hrozí trest odňatia slobody na 10 až 15 rokov," upresnila policajná hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy