Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
V nemocnici prijali nadrogované bábätko. Rodičia sa obviňujú navzájom
Zdielať na
Krimi

V nemocnici prijali nadrogované bábätko. Rodičia sa obviňujú navzájom

BRATISLAVA / V tele malého dievčaťa našli lekári stopy po návykovej látke. Do nemocnice ho priviezol otec, ktorý sa v tom čase oň staral. Matka tvrdí, že drogu podal otec. Ten je zase presvedčený, že v tom má prsty matka.

V Detskej fakultnej nemocnici v Bratislave hospitalizovalo jeden a polročné dievča. Malo pozitívny nález po drogách v moči.

Podľa otca bola v minulosti matka drogovo závislá. "Chcel som vedieť, či bude test negatívny alebo pozitívny," hovorí otec dievčatka Rastislav Obala. "Robili sme test na 16 látok, z toho jedna bola pozitívna a to bol metamfetamín," tvrdí otcov kamarát Štefan Kečkeš.

Metamfetamín v krvi

"Lekári povedali, že malá je pozitívna. Že tam je metamfetamín a amfetamín," tvrdí otec dievčatka. Otec okamžite na matku podal trestné oznámenie. "K okolnostiam ohľadom prítomnosti drog v tele maloletej boli vypočutí otec a matka," uviedla hovorkyňa bratislavských krajských policajtov Lucia Mihaliková.

"Moja klientka je presvedčená o tom, že návykovú látku podal dieťaťu otec, keď ho mal vo svojej starostlivosti. Vníma to ako jednoznačný akt pomsty za to, že prednedávnom s ním vyhrala súdny spor o zverenie maloletej do opatery," tvrdí právny zástupca matky dievčaťa Martin Šutka.

Dieťa prepustili po týždni

Dieťa prepustili z nemocnice takmer po týždni. Putovalo k matke. "Nemocnica prípad riešila v súčinnosti s príslušným úradom práce, sociálnych vecí a rodiny a tiež políciou," uviedla hovorkyňa nemocnice Dana Kamenická.

"Orgán sociálno-právnej ochrany si aj v tomto prípade plní všetky úlohy a vykonáva všetky opatrenia, ktoré mu zo zákona vyplývajú," uviedla hovorkyňa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Jana Lukáčová.

Pozrite si reportáž Ruslany Kurilcovej:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy