Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Vrah Lubitz ukončil aj kariéru dvoch operných hviezd
Zdielať na

Vrah Lubitz ukončil aj kariéru dvoch operných hviezd

DÜSSELDORF / Pri havárii lietadla spoločnosti Germanwings v Alpách zomrelo 150 ľudí vrátane známych členov düsseldorfskej opery Olega Bryaka a Marii Radner. Spolu so speváčkou prišli o život aj jej manžel a niekoľkomesačný syn. Opera musela niektoré predstavenia zrušiť, pretože za hviezdy nestihla nájsť náhradu.

"Oleg, zostaneš navždy v našich srdciach," hovorí smutne bariton düsseldorfskej opery Stefan Heidemann.

Vo svojej brandži znamenal veľa. Často hosťoval v barcelonskom lýceu, tentokrát sa ale do Düsseldorfu nevrátil.

"Správa o jeho smrti nás zastihla počas skúšky. Zrušili sme ju, nemohli sme spievať," hovorí o hroznom okamihu hovorkyňa düsseldorfskej opery Monika Doll.

"Stále sa s tým neviem vyrovnať," priznáva Heidemann. S Olegom robil devätnásť rokov, spolupracovali na desiatkach projektov.

Bryjak, rodený Kazach, je podľa neho nenahraditeľný. "Bol impulzívny, ale úplne výnimočný. Pre mladých bol idol, rád im pomáhal," dodáva.

"Bol veľmi vrúcny človek, nielen brilantný spevák," dopĺňa Doll.

Naplno pracoval, ale vedel sa aj poriadne zabaviť. "Chodili sme spolu na pivo a stále sme sa smiali. Prácu bral veľmi vážne, ale inak bol vtipný a zábavný človek s nákazlivým úsmevom aj idol žien," spomína na svojho kolegu a kamaráta Heidemann.

Smrť mladej rodiny

V lietadle sedela aj ďalšia hviezda opernej scény - Maria Radner. Fanúšikovia ju mali radi. "Bola fantastická," hovorí jedna z operných fanúšičiek. "Mala neobyčajný hlboký hlas. Je to obrovská strata," dodáva druhá.

Obaja speváci pôsobili v niekoľkých predstaveniach Opera tak musela mnohé zo svojich šou zrušiť, rovnako i pripravované projekty boli odložené na neurčito.

Pozrite si reportáž priamo z Düsselsorfu:

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy