Skoro jasno
17°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Bratislavčan Marek mal byť v lietadle smrti, zachránili ho cigarety
Zdielať na

Bratislavčan Marek mal byť v lietadle smrti, zachránili ho cigarety

BRATISLAVA / V lietadle spoločnosti Germanwings, ktoré sa v utorok zrútilo vo francúzskych Alpách mal sedieť aj Marek z Bratislavy. Ten si let, aj vďaka kamarátovi, rozmyslel.

"Pán Boh to takto zariadil, je mi tých ľudí neskutočne ľúto, pretože som presvedčený, že deväťdesiat percent posádky lietadla boli ľudia vracajúci sa z futbalového El Clasica," hovorí Marek, ktorý desať rokov organizuje zájazdy na futbal po celej Európe.

Organizoval aj zájazd na nedeľňajší zápas Barcelona - Real Madrid. Všetci odleteli v pondelok, on ešte ostal. V utorok chcel ísť prvým možným letom do Viedne. Mal to byť let Germanwings s prestupom v Düsseldorfe. Bola posledná voľná letenka.

"Keďže som silný fajčiar a v Düsseldorfe nie je vyhradená zóna pre fajčiarov, rozhodol som sa, že to riskovať nebudem, aj kvôli tomu, že v Düsseldorfe bola dlhá čakacia doba na prípoj do Viedne," vysvetľuje.

Zachránil mu život

V Barcelone s Marekom ostal aj jeho kamarát. Ten ho na poslednú chvíľu utvrdil v rozhodnutí neletieť.

Marek Farkaš

"Keď sa rozhodoval, spomenul som mu, že ja mám letenku na neskorší let, že ak má možnosť výberu, že pôjdeme spolu," hovorí Marekov kamarát.

Stretli sa na letisku. Bolo to pár minút po tom, čo lietadlo spadlo. Letiskovú halu ovládlo ticho.

"V tej chvíli ma zalial studený pot, zimomriavky som mal na tele, lebo viem, ako riešim na poslednú chvíľu letenky," hovorí Marek.

Blízko smrti

Rodina, priatelia, známi, ktorí vedeli, že v Barcelone ostal, tušili, že mohol letieť práve lietadlom, ktoré spadlo.

"Ešte teraz mi množstvo ľudí volá, či som tam náhodou nesedel ja alebo moji klienti. Bol som tak strašne blízko smrti,"
dodáva.

Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy