Oblačno
17°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Pri demonštrácii vo Fergusone postrelili dvoch policajtov
Zdielať na

Pri demonštrácii vo Fergusone postrelili dvoch policajtov

FERGUSSON / Počas protestu v americkom meste Ferguson, ktoré sa v posledných mesiacoch zmietalo v rasových nepokojoch, postrelili dvoch policajtov. Informáciu priniesol denník St. Louis Post-Dispatch.

Demonštranti sa zhromaždili pred miestnym policajným veliteľstvom potom, čo oznámil rezignáciu mestský policajný šéf Thomas Jacskon.

Nebezpečné prostredie

Streľba sa na mieste ozvala okolo polnoci miestneho času. "Zasiahli policajta," kričali niektorí zo zhromaždených a začali utekať, popísala agentúra Reuters. Polícia streľbu potvrdila, zatiaľ ale neuviedla žiadne podrobnosti.

"Veľakrát som povedal, že túto situáciu nevieme ustáť bez problémov," povedal pre denník St. Louis Post-Dispatch šéf polície vo Fergusone Jon Belmar. "Je to momentálne veľmi nebezpečné prostredie pre našich policajtov," dodal Belmar. 

Policajt zastrelil chlapca

Demonštranti žiadali rezignáciu Thomasa Jacksona už od minuloročného leta. Vtedy v meste zastrelil belošský policajt Darren Wilson osemnásťročného neozbrojeného černocha Michaela Browna.

Brown bol podozrivým z krádeže cigár. Policajt Wilson v tej chvíli o krádeži nevedel, Browna zastrelil šiestimi ranami. Incident na predmestí St. Louis rozpútal násilné nepokoje, ktoré neskôr kvôli Wilsonovmu neobvineniu zosilneli. Protesty sa rozšírili aj do ďalších amerických miest.

Pozrite si priloženú reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy