Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Smrti unikol dvakrát! Maarten mal letenky na MH 370 aj MH 17
Zdielať na

Smrti unikol dvakrát! Maarten mal letenky na MH 370 aj MH 17

AMSTERDAM / Maarten de Jonge mal letenku na let MH370, ktorý sa stratil 8. júla nad Indickým oceánom. Rovnako si kúpil let MH17, ktorý vo štvrtok zostrelili na východnou Ukrajinou. Na poslednú chvíľu zmenil plány, píše The Independent.

V marci si dvadsaťdeväťročný profesionálny cyklista z Holandska, ktorý jazdí za malajzijskú stajňu Terengganu, zmenil letenku, aby mohol odletieť o hodinu skôr.

Letel na preteky na Tchaj-wan a skorší let bol bez medzipristátia v Pekingu, informoval The Independent. Na letisku dokonca hovoril s mnohými cestujúcimi letu MH370, ktorí čakali na nástup do lietadla smrti.

Na poslednú chvíľu zmenil letenku i teraz. Let z Amsterdamu do Kuala Lumpur si zo štvrtkového dátumu zmenil na nedeľu, všimla si britská televízna stanica itv. Nedeľný let cez Frankfurt bol lacnejší.

Twitter/Maarten de Jonge

Pozornosť obetiam a pozostalým

De Jonge potvrdil informáciu, že mal sedieť v obidvoch lietadlách na svojich webových stránkach. Odmietol poskytovať ďalšie rozhovory o svojom príbehu s ohľadom na pozostalých oboch tragédií.

"Som šťastný za seba i svoju rodinu, že som na poslednú chvíľu zmenil let. Môj príbeh sa nedá porovnať s tragédiou, ktorá postihla veľké množstvo ľudí. Pozornosť musí byť venovaná obetiam a pozostalým. Všetkým, ktorých sa katastrofa dotkla, prajem veľa sily," píše na svojich stránkach.

Príbehy, z ktorých mrazí. Tí, čo nenastúpili do lietadla smrti:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy