Polojasno
22°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Traja židia sa priznali k vražde mladého Palestínčana
Zdielať na

Traja židia sa priznali k vražde mladého Palestínčana

Zdroj: Reprofoto BBC

JERUZALEM / Traja muži podozriví zo zabitia palestínskeho mladíka, sa údajne k činu priznali. Muži v pondelok vraždu šestnásťročného Muhammada Abú Chadaíra za účasti bezpečnostných orgánov rekonštruovali.

Mladého Palestínčana uniesli neďaleko domu minulý týždeň. Jeho pozostatky sa našli v jeruzalemskom lese. Izrael v nedeľu oznámil zatknutie šiestich židovských mužov podozrivých z vraždy. Ich identitu však nezverejnil.

Smrť Mohammeda Abú Chadaíra vyvolala násilné protesty v arabských častiach Jeruzalema a v severnom Izraeli.

S otcom mladého chlapca hovoril aj izraelský premiér, ktorý vyjadril rodine úprimnú sústrasť a zdesenie nad celým incidentom. Netanjahu otcovi chlapca sľúbil, že sa postará o to, aby sa vinníci postavili pred súd, píše portál televízie CNN.

Život za život?

Mladého palestínskeho chlapca zabili deň potom, ako pochovali v Izraeli troch unesených izraelských tínedžerov, ktorých našli po dvojtýždňovom pátraní mŕtvych.

Izrael ich vraždu pripisuje radikálnemu palestínskemu hnutiu Hamás. Zabitie palestínskeho mladíka je pravdepodobne odplatou za ich životy.

Pohreb chlapca poznačili masové protiizraelské demonštrácie. Ich účastníci hádzali na izraelských policajtov kamene a tí odpovedali použitím slzotvorného plynu a streľbou gumovými projektilmi. Palestínčania hrozia začatím ďalšieho ozbrojeného konfliktu proti židovskému štátu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy