Jasno
21°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Izraelčania zatkli šesť osôb, sú podozriví z vraždy mladého Palestínčana
Zdielať na

Izraelčania zatkli šesť osôb, sú podozriví z vraždy mladého Palestínčana

JERUZALEM / V súvislosti s únosom a vraždou palestínskeho chlapca v Jeruzaleme zadržala polícia šesť osôb. Izraelskí predstavitelia tvrdia, že za zabitie mladého Araba môžu nacionalistické dôvody. Jeho smrť môžu mať na svedomí židovskí extrémisti.

Polícia v nedeľu prvýkrát naznačila, že vražda Palestínca môže mať politický motív. Už predtým sa objavili špekulácie, že únos a vražda boli odvetou za únos a vraždu troch izraelských študentov, píše Times of Israel.

"Zdá sa, že zatknuté osoby patria k extrémistickej židovskej skupine," uviedol nemenovaný úradník. 

"Aj keby chytili tých, ktorí podľa nich zabili môjho syna, nebudem mať mier na duši," reagovala na nové správy matka zabitého Palestínčana. "Len sa ich spýtajú zopár otázok a prepustia ich. Aký to má význam?," pýta sa.

Podľa nej by s podozrivými mali zaobchádzať rovnako, ako sa správajú k Palestínčanom. "Mali by im zbúrať domy a zatknúť ich rovnako, ako robia našim deťom," povedala.

Upálený zaživa

Muhammada Abú Chadaíra uniesli v stredu. Jeho telo našli o deň neskôr v lese neďaleko Jeruzalema. Podľa prvých záverov pitvy ho upálili zaživa. Utrpel popáleniny na deväťdesiatich percentách tela.

Jeho smrť vyhnala do ulíc tisíce Palestínčanov. V oblasti sa vystupňovalo napätie po únose troch izraelských študentov na Západnom brehu Jordánu.

Nepokoje v Izraeli nemajú konca-kraja, pozrite si video:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy