Zatiahnuté
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Boje v Izraeli pokračujú, zabili člena hnutia Hamas
Zdielať na

Boje v Izraeli pokračujú, zabili člena hnutia Hamas

JERUZALEM / Izraelci z pondelka na utorok pokračovali vo vojenskej operácii s cieľom dolapiť únoscu a vrahov troch izraelských študentov. Ich telá našli v pondelok neďaleko Hebronu na Západnom brehu Jordánu. V utorok ich pochovali.

Troch Palestínčanov zadržali vojaci. Jedného údajného člena radikálneho hnutia Hamas zastrelili, keď po nich hodil granát.

Hamas popiera

Izrael sľúbil, že "Hamas zaplatí" za smrť troch tínedžerov. Premiér Benjamin Netanjahu z činu obviňuje militantnú skupinu Hamas, píše CNN

Premiér uviedol, že študenti boli "chladnokrvne zavraždení" skupinou, ktorej príslušníkov označil "zvieratami".

Militantná islamská organizácia Hamas, ktorá ovláda pásmo Gaza, poprela akúkoľvek spojitosť s únosmi.

Únos značne narušil vzťahy medzi Izraelom a Palestínčanmi. Hrozí, že situácia bude ešte horšia.

Troch unesených izraelských chlapcov našli mŕtvych, pozrite si video:

34 cieľov Hamasu

Izraelský armádny hovorca potvrdil, že letectvo v noci z pondelka na utorok zasiahlo tridsaťštyri cieľov v Hamase. Od nedele pristálo na území Izraela viac ako dvadsať rakiet vypálených z oblasti Pásma Gazy.

"Vojna proti teroru pokračuje. Nezačalo sa to včera a rovnako sa to tak rýchlo ani neskončí," uviedol generál Nitzan Alon z izraelskej armády.

Izraleský minister obrany Moše Jaalon v utorok zopakoval, že vrahov mladíkov vypátrajú. "Hamas je za tento únos a vraždu zodpovedný. Vieme, ako im to zúčtujeme," prehlásil. "Neprestaneme, kým nedostaneme vrahov," dodal.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy