Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Školáci z trajektu smrti sú späť v škole
Zdielať na

Školáci z trajektu smrti sú späť v škole

SOUL / Pred dva a pol mesiacom došlo k tragédii v Južnej Kórei. Stovky stredoškolákov opustilo budovu školy a nastúpilo na prekliaty trajekt. Po 71 dňoch sa do školy vrátili tí, ktorí prežili.

Žiaci juhokórejskej strednej školy prežili peklo. Pred dva a pol mesiacmi odchádzali zo školy a nastúpili na trajekt, ktorý sa potopil.

"Zo školy odchádzali ako veselé deti. Teraz sú ale poznačené, majú za sebou hroznú skúsenosť," konštatuje otec študenta, ktorý nehodu prežil.

Smrť pred očami

Ich spolužiaci a kamaráti im umierali priamo pred očami. Učitelia sa topili spolu s nimi.

Žiaden z tých, čo prežili, si netrúfol povedať, či a kedy uvidí svoju rodinu. Tragická nehoda zanechala stopy na psychike školákov. Pomáhali im odborníci, no s niektorými faktami sa vyrovnať nedá.

"Za to, že nás naši kamaráti a učitelia navždy opustili, môžu zodpovední a sebeckí dospelí," hnevá sa študent, ktorý prežil.

75 späť v škole

Pri nehode sa utopilo až 250 školákov. Sedemdesiatpäť spolužiakov, ktorí prežili, sa v stredu vrátili do školy. Na rukách mali náramky, ktoré im pripomínajú tragický deň.

"Dospelí okolo nás nám vravia, aby sme zabudli a tešili sa z toho, že sme tu. My ale chceme na našich priateľov stále spomínať. Viac totiž urobiť nemôžeme," dodal študent.

S posádkou trajektu prebieha naďalej ostro sledovaný proces. Štyrom z nich vrátane kapitána hrozí trest smrti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy