Oblačno
24°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Zatkli ženu majiteľa potopeného trajektu, miliardár je stále na úteku
Zdielať na

Zatkli ženu majiteľa potopeného trajektu, miliardár je stále na úteku

SOUL / V Južnej Kórei zatkli manželku hľadaného majiteľa firmy trajektu, ktorý sa potopil v apríli. Tragédiu neprežilo 300 ľudí. Majiteľ a miliardár Ju Pjon-un je stále na úteku. Prokuratúra oznámila, že jeho žena Kwon Jun-ča bola zadržaná po dvadsaťdňovom stíhaní a je podozrivá z finančných machinácií, píše Korea Herald.

V súvislosti s vyšetrovaním okolností havárie trajektu bol zadržaný aj juhokórejský veľvyslanec v Českej republike, ktorý je spriaznený s Juovou rodinou.

Počas nehody trajektu Sewol 16. apríla zahynulo 300 ľudí, z ktorých väčšina boli študenti jednej školy.

Daňové úniky

Juhokórejské úrady majú podozrenie, že sa manželka miliardára Kwon podieľala na nelegálnych prevodoch peňazí. Patrí jej jedna z firiem, ktorá predáva zdravotnícke potreby.

Polícia zaznamenala aj daňové úniky v neprehľadnej sieti podnikov sústredených okolo investičnej firmy I-One.

SITA

Zadržali aj jeho staršieho brata, ktorý čelí obvineniu z finančných podvodov a porušenia zákona o nehnuteľnostiach, informovala Korea Herald.

Trajekt sa potopil 16. apríla. Pozrite si priloženú reportáž Milana Zamboja:

Ju a jeho synovia, z ktorých jeden trvalo žije v Spojených štátoch, sú mesiac na úteku. Jeho dcéru zadržali vo Francúzsku. Južná Kórea v máji zvýšila odmenu za informácie, ktoré by viedli k dolapeniu majiteľa firmy.

Najčítanejšie správy