Polojasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Zatkli šéfa spoločnosti, ktorej patril potopený trajekt
Zdielať na

Zatkli šéfa spoločnosti, ktorej patril potopený trajekt

SOUL / Juhokórejské úrady zatkli šéfa lodnej spoločnosti, ktorej patril potopený trajekt Sewol. Štátne zastupiteľstvo ho obvinilo zo zabitia z nedbalosti. Čelí podozreniu, že nariadil preťaženie lode alebo že o ňom prinajmenšom vedel. Z vyšetrovania vyplýva, že za tragédiu môže aj veľké množstvo nákladu, ktorý nebol správne upevnený. Správu priniesol denník The Huffington Post.

Nesprávne upevnený náklad

Trajekt, ktorý prepravoval 476 pasažierov, šiel ku dnu v blízkosti juhokórejských brehov 16. apríla. Potápači našli 269 tiel, po 35tich stále pátrajú v útrobách plavidla. Väčšinu mŕtvych tvoria žiaci strednej školy, ktorí išli loďou na výlet na ostrov Čedžu.

Vyšetrovatelia prišli v stredu so zistením, že tragédiu trajektu spôsobilo i preťaženie lode. Náklad, ktorý trikrát prevyšoval povolenú nosnosť, naviac nebol správne upevnený. Šéf spoločnosti, ktorej loď patrila, je obvinený zo zabitia z nedbalosti, píše Huffington Post.

Sopločnosť Cheonghaejin Marine zarobila podľa vyšetrovateľov 62 miliónov juhokórejských wonov. Za všetky náklady nad limit za rok plavenia dosiahol profit tri miliardy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy