Jasno
13°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Šialený zubár vytrhol žene 20 zubov naraz! Zomrela...
Zdielať na

Šialený zubár vytrhol žene 20 zubov naraz! Zomrela...

CONNECTICUT / Šesťdesiatročná knihovníčka z amerického mesta Connecticut podstúpila extrakciu dvadsiatich zubov naraz. Mala dostať nové. Operácia sa ale zvrtla. Pacientke došiel kyslík a zomrela, píše britský The Daily Mail.

Doktora prosila i pacientka

Dve sestričky, ktoré boli v tom čase v ordinácii, prosili zubára, aby s trhaním prestal. Doktor Patel Rashmi s jedenásťročnou praxou trval na tom, že svoju prácu dokončí.

Prosila ho i samotná pacientka Judy Ganová, ktorá bola v tom čase pri vedomí. Operácia sa náhle zvrtla, žena omdlela, pretože jej začal dochádzať kyslík.

Doživotný zákaz

Zubár ignoroval všetky tri ženy rovnako ako varovné signáli z monitoru, na ktorý bola Judy napojená. Keď konečne operáciu prerušil a súhlasil, aby sestričky zavolali záchranku, bolo neskoro. V nemocnici ženu vyhlásili za mŕtvu.

"Som presvedčený, že pacientka nemusela zomrieť. Naviac trhať naraz dvadsať zubov je proti zdravému rozumu," uviedol lekár Gary Pearl na súde. Šialenému dentistovi hrozí celoživotný zákaz činnosti.

Návštevy zubára na Slovensku

"Od 0 do 14 rokov viac ako tretina detí nebola u zubného lekára, nenavštevuje ho," hovorí predseda Slovenskej komory zubných lekárov Ján Gašič.

Pozrite si priloženú reportáž:

K zubárovi prichádzajú, až keď ich dotlačí bolesť a opuchnutá tvár. Počet kazov v ústach nás v Európe v pomyselnom rebríčku zaradil na nelichotivé predposledné miesto.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy