Skoro jasno
16°
Bratislava
Bonifác
14.5.2024
Žena sa obliala kávou, podala žalobu. V tomto štáte nič výnimočné...
Zdielať na

Žena sa obliala kávou, podala žalobu. V tomto štáte nič výnimočné...

LOS ANGELES / Populárny reťazec rýchleho občerstvenia v Spojených štátoch čelí žalobe nespokojnej zákazníčky. Tá sa po tom ako si objednala kávu, ňou obliala. A kedže káva bola, pochopiteľne, horúca, teraz si poškodená žena z Kalifornie pýta nemalé finančné odškodné. Pred 20 rokmi takto nad fastfoodovym predajcom a s rovnakou žalobou už raz jedna zákazníčka vyhrala. Tá sa vtedy súdila o neuveriteľné 3 milióny amerických dolárov.

Káva bola zle zavretá

Paulette Carr z Los Angeles zažalovala tento týždeň jednu z najväčších sietí rýchlebo občerstvenia za to, že sa v januári 2012 obliala horúcou kávou z tohto reťazca. "Veko bolo nedbanlivo, ľahkomyselne a nesprávane umiestnené na pohári s horúcou kávou. Preto sa káva vyliala," uviedla pre miestne noviny Paulette Carr.

"Nie je to úplne bežné, ale nie je to ani neobvyklé ani rarita. Dosť veľa ľudí si myslí, že keď sa im čokoľvek stane, tak je to vina niekoho druhého," hovorí kalifornský právnik Peter Rašla.

Vyhrala 640 000 dolárov

Pred 20 rokmi obdobnú žalobu podala žena z Nového Mexika. Tej sa v tom čase podarilo vysúdiť 640 000 tisíc amerických dolárov. Prípad s horúcou kávou, tak ako v minulosti, aj teraz rozbúril vášnivé diskusie. "Ľudia si myslia, že je to ok sa súdiť, ak si ublížia. A to aj napriek tomu, že všade sú varovania a vedia, čo ich čaká," hovorí Kalifornčan. 

"Podľa mňa je to rozumná žaloba. Hlavne, keď viete podrobnosti," myslí si ďalší obyvateľ Kalifornie. Američania sú v žalobách veľmi vynaliezaví. Finančne vyťažiť dokážu naozaj zo všetkého. "Sestra žalovala druhú sestru za odškodné za znásilnenie. Jedna z tých sestier vyčítala, že sa dajú niekde dostať nejaké peniaze," dodáva slovenský právnik. V USA zo žalôb podobného druhu až 500 tisíc vyústi do súdneho procesu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy