Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Dom na strome chcú zbúrať, vraj nemá povolenie
Zdielať na

Dom na strome chcú zbúrať, vraj nemá povolenie

LOS ANGELES / Mať svoj malý domček, hrad, pevnosť, či bunker je snom azda každého dieťaťa. Stavajú si ich v byte, v dome alebo aj v záhrade. A aj na strome. Domčeky na strome, takzvané treehouses, sú zvlášť obľúbené medzi americkými deťmi. Jeden takýto domček však chcú deťom miestne úrady zbúrať. Dôvodom podľa nich je, že nemá stavebné povolenie.

Je to spomienka na nebohého manžela

Eileen Erickson postavil pred viac ako 10 rokmi bambusový dom na strome jej dnes už nebohý manžel. Pre ňu umelecké dielo jej každodenne pripomína milovanú osobu.

"Ja som poprosila manžela, nech mi postaví dom na strome, kde sa budú môcť deti hrať. A tu som zrazu dostala list, že ho musím dať dole. Mám na to jeden mesiac," hovorí Eileen.

Je to vo vnútri stromu, nikomu neprekáža

Podľa úradného dokladu, touto stavbou bolo porušených až 17 zákonov. V domčeku na strome vyrástli generácie detí. Rozhodnutie mesta preto nemilo prekvapilo aj susedov. "S kamarátkami tam mávame čajovú párty. Ja som presvedčená, že nám domček ostane," tvrdí vnučka.

Pred pár dňami sa preto pani Eileen rozhodla zorganizovať petíciu. Do dnešného dňa už má viac ako 500 podpisov. "Pane Bože, veď je to TREE HOUSE. Je to vo vnútri stromu. Ako to môže niekomu prekážať? Je v ňom kus môjho manžela a nechcem to stratiť. Tento domček znamená pre mňa, moju rodinu a susedov veľmi veľa," dodáva Eileen.

Téme sa venuje reportér Maroš Kočan. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy