Jasno
12°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Tajná minulosť pápeža je odhalená: Pracoval ako vyhadzovač!
Zdielať na

Tajná minulosť pápeža je odhalená: Pracoval ako vyhadzovač!

RÍM, VATIKÁN / Ako tínedžer pracoval v laboratóriách, umýval podlahy a raz si dokonca vyskúšal aj prácu vyhadzovača v nočnom podniku. K týmto nezvyčajným pracovným skúsenostiam sa priznal pápež František pre britský denník Daily Mail.

S priateľkou tancoval tango

Veriacim sa zdôveril počas svätej omše na robotníckom predmestí Ríma, aj keď do podrobností nešiel. Kariérou vyhadzovača v nočnom podniku v rodnom Buenos Aires však mnohých poriadne zaskočil.

Hlava katolíckej cirkvi si v mladosti užívala život. Pápež tiež priznal, že mal priateľku, s ktorou si chodieval zatancovať tango. 

Dnes už 76-ročný František sa neskôr venoval vyučovaniu literatúry a psychológie, ktorá ho podľa jeho slov naučila najviac - ako osloviť ľudí a prilákať ich do kostola.

Pápež ako zástanca chudobných

František sa vyznačuje ako zástanca chudobných. Iný nebol ani ako arcibiskup. V tom čase podľa Daily Mailu chodieval na tajné misie. V preoblečení vychádzal zo svojho úradu a podporoval nemajetných. Pri týchto činoch mu mal pomáhať jeden z kolegov.

Nedávno sa pápežovo meno skloňovalo v súvislosti s Vatikánskou bankou. Pápež František totiž poveril svojho osobného sekretára dohľadom nad aktivitami tejto inštitúcie. Obraz banky totiž v minulosti poškodilo niekoľko afér. VIAC TU. 

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy