Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vytrčajúca spodná bielizeň. Zabudnite, hrozí vám pokuta
Zdielať na

Vytrčajúca spodná bielizeň. Zabudnite, hrozí vám pokuta

NEW YORK / Už aj na Slovensku čoraz viac vidieť módu tzv. vytŕčajúcej spodnej bielizne. Páni alebo skôr tínedžeri si stiahnu nohavice tak nízko, aby odhalili, čo nosia pod nimi. V Spojených štátoch nie je výnimočné stretnúť takto oblečeného aj dospelého človeka. Avšak na východnom pobreží USA tento novodobý výstrelok zakázali. Vďaka znechuteným turistom.

Na newyorskom Manhattane nosí každý "správny" mladík nohavice spustené nižšie. Na promenáde vo Wildwoode vo vedľajsšom New Jersey však za tento štýl dostanete pokutu.

Pokuta 25 dolárov

25 dolárov, to je najnižšia možná sadzba. Opatrenie samozrejme vzbudilo celonárodnú pozornosť. "To tu budeme mať políciu spodnej bielizne? Budú postávať na rohoch a monitorovať ľudí, decká, ktorým niečo vytŕča spod riflí," pýta sa miestny obyvateľ.

Podobné zákazy platia aj na iných miestach. Za tento aktuálny vraj môžu turisti. Tí si plážovú promenádu pochvaľovali, jediné čo jej vytkli, boli ľudia s vytŕčajúcou spodnou bielizňou. "Je to prejav neúcty, ukazovať svoju intímnu bielizeň, nik na to predsa nie je zvedavý," hovorí Anthony Davis, predseda rady v meste Paterson.

Z úplne iného uhla pohľadu išli na vec na Times Square. Chcú pokoriť rekord v počte ľudí v spodnej bielizni. "Je to bláznivé, toľko ľudí a novinárov," hovorí účastník prehliadky spodnej bielizne.

Deň spodnej bielizne

Aspoň takto oslavujú takzvaný deň spodnej bielizne. V New Yorku nie je problém nájsť podobných exhibicionistov, alebo aj ľudí, ktorí chcú narušiť svoj každodenný sterotyp. "Milujem túto akciu, je to veľmi dobrá príležitosť byť tu len tak v spodnej bielizni a nik vám tu nepovie nie," hovorí mladá žena.

Rôzne farby, tvary a veľkosti, a to isté platí i o ľuďoch, ktorí na Times Square prišli. Podstatné tu bolo jediné - počet zúčastnených. "Musíme pokoriť 2 270 zúčastnených," hovorí Morgan Wilber, zástupkyňa Guinness World Records. Akcia na Times square je krátkodobá. Tá v New Jersey nie, a preto platí, radšej s opaskom ako riskovať mastnú pokutu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy