Jasno
17°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
VIDEO. Naháči provokovali na slávnom Time Square
Zdielať na
Zahraničie

VIDEO. Naháči provokovali na slávnom Time Square

NEW YORK / Pre niekoho umenie, pre iného zábava a pre niekoho kochanie sa pohľadom na nahé ľudské telo. Bodypainting mohli obdivovať v priamom prenose davy zvedavcov na svetoznámom námestí Time Square.

Chcel, aby ho videlo čo najviac ľudí

Pouličný umelec Andy Golub vymenil plátno za ľudské telo a prišiel sa ukázať tam, kde ho uvidí čo najviac ľudí. V priamom prenose ukázal ako to vyzerá, keď sa maľuje na nahé telo.

Dvojica modelov sa za denného svetla bez okolkov vyzliekla a nechala sa pomaľovať. "Som veľmi šťastný a vďačný, že mám príležitosť byť na mieste, kde zákony chránia aj taký extrém, aký robím ja," hovorí pouličný umelec.

Nebolo to však také jednoduché. Kým sa tento maliarov sen splnil, prešli dlhé roky. Umelcovi to najskôr newyorské úrady zakázali, neskôr mu to povolili až po zotmení slnka a tento rok dostal konečne povolenie ukázať svoje umenie cez deň. "Čo sa týka toho víťazstva, tak časť zo mňa sa teší, že vyhrala, ale ja sa v prvom rade sústredím na umenie a som rád, že mám dovolenie v tom pokračovať," dodáva Andy.

Ľudia sú zvedaví na nahé telá

Na jeho prácu sa prišli pozrieť davy zvedavcov. Andy pred nimi niekoľko hodín pracoval na svojich nových dielach. Niektorých rodičov nahota na verejnosti pobúrila, no väčšina turistov a obyvateľov New Yorku bola nadšená. "Každý je za slobodu prejavu, ale myslím si, že väčšina ľudí je tu pre to, aby videla nahé telo," domnieva sa turista Eugene.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy