Zatiahnuté
15°
Bratislava
Júlia, Juliana
22.5.2024
Umelec? Novozámčan s dáždnikom v rozvodnenom Dunaji
Zdielať na

Umelec? Novozámčan s dáždnikom v rozvodnenom Dunaji

BUDAPEŠŤ / Muž z Nových Zámkov oblečený v smokingu s dáždnikom v ruke v rozvodnenom Dunaji pod jednom z mostov v Budapešti zaujal. A to bolo jeho zámerom. Z komentárov ľudí na internete vraj chystá umelecké dielo.

József: Nechcel som provokovať policajtov

Policajti sa snažili muža v smokingu z brehu rozvodneného Dunaja dostať späť do bezpečia. "Pane, kúpanie sa v Dunaji je zakázané, vyzývam vás, aby ste okamžite vyšli," prosil ho budapeštiansky policajt. 

Napriek tomu, že sa muž v smokingu evidentne nekúpal, uposlúchol výzvu policajtov, ktorí sa za ním do vody vôbec nehrnuli a nakoniec vyšiel na breh. "Nechcel som provokovať policajtov, hlavnou myšlienkou bolo skúmať online spoločnosť, ako reagujú na takúto nezvyčajnú vec," vyvsvetľuje muž.

Slovák žijúci v Budapešti je spokojný

49-ročný Novozámčan József Rokko Juhász žije v Budapešti a venuje sa performance už viac ako desať rokov – tentoraz si vybral naozaj šokujúci spôsob prezentácie. "To je forma seba vyjadrovania, to nebolo o tom, aby som riskoval vlastný život," dodáva.

V smokingu vošiel do Dunaja celkom štyrikrát. Potom ho zastavila zvyšujúca sa hladina vody a fakt, že ľudia, ktorí si ho fotili a šírili fotky cez internet a médiá, odhalili jeho identitu. "Splnilo sa to, čo som chcel a teraz začína tá umelecká práca, urobiť z toho umelecký materiál," vysvetlil na záver.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy