Zatiahnuté, dažďové prehánky
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Farmára okradli, zviazali a zavraždili. Chceli jeho úspory
Zdielať na

Farmára okradli, zviazali a zavraždili. Chceli jeho úspory

VARŠAVA / Chovať dobytok a odkladať si za to peniaze sa v dnešnej dobe pravdepodobne nevypláca. Práve na to totiž doplatil istý farmár. Okrem toho, že ho zlodeji okradli, zaútočili na neho aj sekerou. Muž zraneniam na mieste podľahol.

Susedia si všimli, že sa nepostaral o kravy

Celá tragédia sa odohrala na okraji malej dediny na juhu Poľska. Statkár Vladislav sa dlhé roky staral o svoje kravy, obchodoval s nimi a peniaze si odkladal. V osudné ráno ich však neobriadil, čo bolo susedom podozrivé. Telo mŕtveho muža objavil jeho blízky kamarát, ktorý si od neho prišiel niečo požičať. Našiel ho však namiesto toho ležať v kaluži krvi. "Pozerám a on tam ležal. V kuchyni bol veľký bodrel a neporiadok, a videl som ho ako tam leží v krvi s rozťatou hlavou," opísal nešťastné udalosti jeho kamarát.

Všetky nasporené peniaze zmizli

Sused okamžite na miesto privolal miestnu políciu. Tá zistila, že všetky nasporené peniaze zmizli. Keďže býval sám, je dosť možné, že si ho niekto vyhliadol. "Zlodeji a vrahovia si mysleli, že má peniaze, lebo mal veľké hospodárstvo z ktorého žil. Určite hľadali práve peniaze," povedal hovorca poľskej polície Dariusz Nowak.

Farmár zrejme prekvapil zlodejov

Farmár však zrejme zlodejov pri kradnutí prichytil. Muži ho však premohli a zviazali. Jeden z nich sa po ňom zahnal sekerou a trafil muža do hlavy. "Jeho telo bolo zviazané šnúrami a zakryté kobercom. Mal zranenia hlavy. Vyzerá to tak, že práve tie boli preňho smrteľné," dodal Nowak. Telo mŕtveho muža previezli na pitvu do neďalekých Wadovíc. Polícia po páchateľoch ešte stále pátra. V prípade ich dolapenia im hrozia vysoké tresty. Podľa hovorcu poľskej polície, páchateľom hrozí väzenie až na 25 rokov, alebo doživotie.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

isifa

Súvisiace články

Najčítanejšie správy