Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Úkladná vražda? Poslanca mala zabiť bomba v aute
Zdielať na

Úkladná vražda? Poslanca mala zabiť bomba v aute

ŽIAR NAD HRONOM / Silná explózia ráno vystrašila obyvateľov Žiaru nad Hronom. Vybuchlo tam auto miestneho poslanca. A to dokonca priamo počas jazdy. Hoci to ešte musí potvrdiť analýza DNA, zrejme v ňom skutočne sedel 29-ročný Marek Rakovský. Bol na mieste mŕtvy.

Vodič nemal šancu prežiť

Auto vybuchlo krátko po ôsmej hodine. Podľa oficiálne potvrdených informácií sedel v aute jeden človek. Majiteľom bol iba 29-ročný právnik a poslanec mestského zastupiteľstva. Po silnej explózii zachvátili celé auto plamene. Horiace prešlo ešte niekoľko metrov a skončilo na trávniku. Vodič nemal ani najmenšiu šancu prežiť.

Časť ulice okamžite uzavreli policajti. Trvalo niekoľko hodín, kým zaistili všetky stopy. Úlomky z auta boli o desiatky metrov ďalej. Explózia poškodila aj okná či fasádu na paneláku. Tragédiu podľa všetkého spôsobila nálož, ktorá mala byť uložená pod sedadlom vodiča. Zostala tam veľká diera.

Špekuluje sa o možnom motíve

Znepokojenie už vyjadrilo aj vedenie mesta. Mladý muž pracoval ako advokát iba dva roky. Špekuluje sa preto o možnom motíve. Podľa známych však nerobil na žiadnych veľkých kauzách.

Vyšetrovateľ začal vo veci raňajšieho výbuchu osobného motorového vozidla v Žiari nad Hronom trestné stíhanie pre trestný čin úkladnej vraždy. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru v Bratislave Andrea Dobiášová.

"Kto výbuch videl, alebo má v súvislosti s ním informácie, nech sa obráti na políciu osobne, alebo poskytne informácie telefonicky na čísle 158," dodala. Prípadom sa tiež zaoberá Národná kriminálna agentúra Prezídia Policajného zboru. Podľa slov Dobiášovej polícia bude o prípade informovať hneď, ako to situácia dovolí.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy