Zatiahnuté
20°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Policajná megaakcia v Bostone, zomrel jeden človek
Zdielať na

Policajná megaakcia v Bostone, zomrel jeden človek

CAMBRIDGE, USA / V areáli Massachusettského inštitútu (MIT) v noci na dnes zastrelil dosiaľ neznámy muž policajta. Iba niekoľko kilometrov odtiaľ polícia neskôr zatkla jedného muža.

Televízna stanica CNN informuje o tom, že zatiaľ nie je jasné, či tieto incidenty, ktoré sa odohrali veľmi blízko Bostonu, nejako súvisia s bombovými útokmi z cieľa bostonského maratónu.

Utrpel viacero strelných poranení

Vo štvrtok o 22:48 h miestneho času (dnes o 4:48 nášho času) šiel v MIT policajt z ochranky preveriť správu, že v areáli niekto narušuje poriadok. Útočník ho niekoľkokrát zasiahol a policajt po prevoze do nemocnice svojim strelným zraneniam podľahol.

MIT na svojej webovej stránke pre mimoriadne situácie uviedol, že v areáli zaznela streľba pri budove 32 , ktorá je obkľúčená bezpečnostnými silami. Vedenie tejto súkromnej technickej univerzity, na ktorej študuje 11 tisíc ľudí, označilo situáciu za veľmi nebezpečnú.

Policajné manévre v okolí Bostonu

Zhruba po štyroch hodinách univerzita odvolala odporúčanie, aby študenti nevychádzali. Vo svojom vyhlásení uviedla, že páchateľ už nie je v areáli školy. Podľa správ z agentúr polícia masívne prehľadáva okolie Bostonu a pátra po dvoch podozrivých zo spáchania bostonských útokov.

Na televíznych záberoch z areálu MIT je vidieť muža ležiaceho na zemi na bruchu. Policajti na neho mierili, no nepribližovali sa k nemu. Nad miestom lietal vrtuľník. V blízkosti Bostonu pátrajú po dvoch mužoch podozrivých z bostonských atentátov. Federálny úrad pre vyšetrovanie zverejnil vo štvrtok ich fotografie získané zo záberov bezpečnostných kamier v cieli pretekov, o čom si môžete prečítať TU.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

USA_Cambridge_streľba_policajti

isifa.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy