Zatiahnuté
17°
Bratislava
Lea
29.4.2024
FBI ukázala podozrivých z útoku v Bostone, cez YouTube
Zdielať na

FBI ukázala podozrivých z útoku v Bostone, cez YouTube

BOSTON / Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI) zverejnil vo štvrtok zábery dvoch podozrivých z nastraženia náloží na maratóne v Bostone, ktoré zabili troch ľudí a asi 180 zranili. A to aj prostredníctvom videoportálu YouTube.com.

Ozbrojení a veľmi nebezpeční

Vyšetrovatelia dúfajú, že verejnosť im pomôže identifikovať oboch mužov, ktorých vidieť na mieste nešťastia tesne pred výbuchom s ruksakmi. Šéf FBI v Bostone Rick DesLauriers upozornil, aby sa ich ľudia nesnažili kontaktovať či zadržať, pretože môžu byť ozbrojení a veľmi nebezpeční.

Zverejnenie záberov vyvolalo obrovský záujem a internetová stránka FBI o niekoľko minút po zverejnení padla. Bezpečnostné zložky sa domnievajú, že páchatelia by sa mohli pokúsiť utiecť do zahraničia, preto zvýšili kontroly najmä na kanadských hraniciach.

Najvyššia priorita? Ich totožnosť!

Podľa záberov ide o dvoch relatívne mladých mužov. Jeden z nich má bielu šiltovku so šiltom otočeným dozadu a nesie svetlý batoh. Oblečenú má tmavú bundu. Tento muž podľa FBI nastražil bombu pri reštaurácii. Druhý má čiernu šiltovku a nesie tmavý ruksak. FBI nepozná ich identitu a označuje ich len ako podozrivý jedna a dva. "Zistenie ich totožnosti je našou najvyššou prioritou," povedal DesLauriers. FBI ešte predtým zverejnil aj fotografie pozostatkov oboch náloží, z ktorých aspoň jedna bola uložená v tlakovom hrnci.

Obama: Budú sa zodpovedať!

Americký prezident Barack Obama si vo štvrtok priamo v Bostone uctil pamiatku dvoch Američanov a jednej Číňanky, ktorí zomreli pri výbuchu. Opäť zdôraznil, že páchatelia sa za svoje činy budú zodpovedať. Krátko pred svojou návštevou Bostonu vyhlásil v celom štáte Massachusetts stav núdze, ktorý umožní čerpanie federálnych prostriedkov na vyrovnanie sa s podobnými mimoriadnymi situáciami. "Duch tohto mesta je nedotknutý, duch tejto krajiny nebude zakalený," vyhlásil za potlesku prítomných.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

Podozrivý_útoky_Boston

youtube.com

Súvisiace články

Najčítanejšie správy