Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Zmätočné informácie z Bostonu. FBI hľadá dvoch podozrivých
Zdielať na

Zmätočné informácie z Bostonu. FBI hľadá dvoch podozrivých

WASHINGTON / Americká polícia, ktorá vyšetruje pondelkový krvavý útok v Bostone sa v stredu dostala k najmenej dvom videozáznamom zachytávajúcim muža podozrivého zo spáchania atentátu. Jeho totožnosť ešte nie je podľa všetkého známa, ale média uvádzajú, že vyšetrovatelia sú blízko cieľa.

Podozrivý mal bielu šiltovku

Bezpečnostné kamery zachytili muža, ktorý má na sebe bielu šiltovku a svetlú mikinu s kapucňou a čiernu bundu. Podozrivý niesol a pokladal čierny plecniak na druhom mieste explózie. Práve taká čierna taška nájdená na mieste nešťastia obsahovala jednu z dvoch bômb zostrojených z tlakových hrncov, obsahujúcich ostrý kovový odpad.

Rozmetané kusy výbušného zariadenia vrátane pokrievky spadnutej na strechu jedného z domov, vyšetrovatelia pozbierali a pátrajú po ďalších. Nájdené časti mieria do laboratória FBI.

Senzáciu v médiách vyvolala správa, ktorá sa zatiaľ ukázala ako fáma, a to že polícia už zatkla podozrivého a že sa ho chystá predviesť k sudcovi kvôli možnému uvalenia väzby. Bostonská polícia aj FBI informácie nakoniec popreli a dvakrát odložili tlačovú konferenciu k vývoji prípadu.

V nemocniciach leží ešte 63 osôb

Federálna polícia FBI neúnavne vyzýva verejnosť k dodaniu fotografie alebo videa zachytávajúce situáciu pred výbuchom, ale aj počas neho či po ňom. Od občanov už FBI dostala 2 000 hlásení o podozrivých osobách.

Po atentáte, ktorý si vyžiadal troch mŕtvych a okolo 180 zranených, zostáva podľa posledných informácii hospitalizovaných v Bostone a okolí 63 osôb. Z nich je 12 v kritickom stave. Podľa lekárov sa ale stav pacientov už lepší a u žiadneho z nich sa nepredpokladajú život ohrozujúce komplikácie.

Téme sa venuje reportér Martin Krpač. INFORMÁCIE ONLINE TU.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy