Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Polícia vraj identifikovala podozrivého z bostonských útokov!
Zdielať na

Polícia vraj identifikovala podozrivého z bostonských útokov!

BOSTON / Vyšetrovatelia bombových útokov počas tradičného a známeho maratónu v Bostone údajne veria, že poznajú útočníka. Aspoň podľa informácií americkej spravodajskej CNN. Mali ho zachytiť priemyselné kamery z obchodného domu vedľa miesta výbuchov. Bostonská polícia už poprela skoršiu správu o tom, že by mala v rukách podozrivého...

Muž mal doručiť na miesto balík

Zlomové malo byť podľa CNN pre vyšetrovateľov práve video z priemyselnej kamery, nainštalovanej na obchodný dom s oblečením a šperkami Lord and Taylor, ktorý sa nachádza hneď vedľa miesta druhej z explózií na bostonskom maratóne.

Televízia CNN a denník Boston Globe uviedli, že vyšetrovateľom sa tak na základe videozáznamu podarilo identifikovať podozrivú osobu. Muž má krátko pred explóziou odložiť na ulici tašku a odísť. Išlo o čiernu tašku na ulici Boylston Street pred reštauráciou Forum, kde k druhej explózii došlo. Aj tieto informácie však niektorí z oficiálnych miest popreli...

Zmätok okolo zatknutia podozrivého

CNN onedlho nato s odvolaním sa na bezpečnostné zdroje oznámila zatknutie podozrivého, ktorý mal byť prevezený do policajne cely. Detaily o jeho identite a motívoch neboli známe.

Bostonská polícia najnovšie správy amerických médií, že v prípade pondelňajších útokov počas bostonského maratónu došlo k zatknutiu jednej podozrivej osoby, poprela. Urobila tak prostredníctvom mikroblogovej siete Twitter.

Identifikovali už aj tretiu obeť

Identifikovaná bola už aj tretia obeť - je ňou študentka z Bostonskej univerzity čínskeho pôvodu Lingzu-Lu.

Počas bombového útoku v Bostone v blízkosti cieľovej rovinky slávneho maratónu pritom prišli o život traja ľudia - 8-ročný chlapček, 29-ročná žena a mladá študentka. Viac než stovka ďalších ľudí pritom utrpela zranenia, mnohých trafili kovové úlomky z tlakových hrncov, ktoré sa rozleteli do niekoľkých metrov.

Vyšetrovanie pokračuje 

V celom meste sú sprísnené bezpečnostné opatrenia, ozbrojení policajti dávajú ľuďom pocit bezpečia. Cieľová rovinka aj okolie Copley Square sú ohradené ako miesto činu, intenzívne vyšetrovanie naďalej pokračuje. Vyšetrovateľom ešte stále nie je jasné, či ide o akt domáceho, alebo zahraničného terorizmu.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy