Polojasno
20°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Darček z detských sŕdc. Žiaci urobili riaditeľke náhradný maratón
Zdielať na

Darček z detských sŕdc. Žiaci urobili riaditeľke náhradný maratón

BOSTON / Riaditeľka základnej školy v Detroite je takisto jednou z bežcov, ktorí už cieľovou rovinkou neprešli. Bostonský maratón sa skončil predčasne aj veľmi tragicky. Žiaci jej preto priamo v areáli školy pripravili pomyselnú maratónsku trať na ktorej nechýbali fanúšikovia ani cieľová páska.

Ešte som nedobehla

"Bolo nám to všetkým ľúto a tak sme ju chceli potešiť," hovorí žiak. Transparenty, atmosféru aj cieľovú rovinku prichystali svojej obľúbenej riaditeľke žiaci z Hamiltonskej základne školy. Dali jej tak druhý pokus na dobehnutie bostonského maratóna. Ten pre bombové útoky nestihla dokončiť.

Riaditeľke Pam Mathers chýbalo do cieľa len 800 metrov. "Zrazu ku mne pribehli kamaráti  a povedali mi, že maratón prerušili výbuchy. A ja na to, ale ešte som nedobehla," opsiuje situáciu riaditeľka.

Medaila z detských sŕdc

Druhý pokus prišiel s návratom do školy. Namiesto behu sa však sústredila na tľapnutie si so všetkými deťmi. I keď tej skutočnej sa nedočkala, v cieli ju čakala ešte vzácnejšia medaila. Z detských sŕdc.

"Chceme vám povedať, že sme veľmi hrdí na Váš výkon v maratóne, gratulujeme vám a sme radi, že ste opäť medzi nami," povedala učiteľka.

Článok si môžete pozrieť aj cez iPhone či iPad vďaka novej aplikácii. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy