Zatiahnuté
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Ďalší škandál v cirkvi! Arcibiskup mal splodiť 10 detí
Zdielať na

Ďalší škandál v cirkvi! Arcibiskup mal splodiť 10 detí

PRAHA / Veľkému škandálu čelí česko-slovenský metropolita a pražský arcibiskup Kryštof, ktorý je obžalovaný z porušenia celibátu a splodenia celkovo desiatich detí. Odhaliť ho mali fotografie, na ktorých je zachytený s viacerými ženami a deťmi.

Vecou sa bude zaoberať cirkevný súd. V žalobe sa píše, že udržoval vzťah s manželkou farára. Nedodržanie celibátu každopádne znamená hrubé porušenie pravidiel pravoslávnej cirkvi.

Kryštof obvinenia odmieta

Samotný Kryštof, vlastným menom Radim Pulec, obvinenia odmieta, no pripúšťa, že má dve deti. "Mám dve deti, dcéry katarínu a Zuzanu, ale to bolo ešte pred tým, ako som zložil mníšstvo," cituje Kryštofa portál denníka Blesk. "O žiadnych ďalších neviem. Videl som síce nejaké fotografie a tie sú z verejných stretnutí a nič na nich nenasvedčuje, že by som mal s niekým pomer," dodáva. 

Podľa blesk.cz Kryštof už v minulosti čelil veľkému škandálu. Spájali ho totiž s ŠTB, kde bol evidovaný ako agent pod krycím menom Dalimil. Súd ale nakoniec rozhodol, že bol Radim Pulec evidovaný Štátnou bezpečnosťou neoprávnene. 

Škandály v katolíckej cirkvi

Aj katolícka cirkev je plná škandálov. Benedikt XVI ako prvý pápež priznal zneužívanie detí kňazmi a opakovane sa za pedofíliu kňazov obetiam ospravedlnil. Ďalej si však netrúfol ísť ani on. "Iba ťažko sa dá vyjadriť slovami, čo som pri jeho vyhlásení o odstúpení cítil. Časť môjho ja - a bohužiaľ, je mi to veľmi ľúto, že to musím povedať, ale časť môjho ja bola rada. Bol som rád, že odchádza, pretože bol pre nás nešťastím," hovorí v mladosti zneužívaný muž David Lorenz

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

škandál, mal splodiť dve deti, má dve dcéry

wikipedia.org

Súvisiace články

Najčítanejšie správy