Oblačno
21°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Kňaz prirovnal pápeža ku kapitánovi potopenej lode, spálil jeho fotku
Zdielať na

Kňaz prirovnal pápeža ku kapitánovi potopenej lode, spálil jeho fotku

TALIANSKO / Taliansky kňaz Andrea Maggi v pondelok nahneval svojho biskupa ako aj viacerých veriacich, keď dnes už len emeritného pápeža Benedikta XVI. prirovnal k Francescovi Schettinovi, kapitánovi stroskotanej lode Costa Concordia.

Schettino svoje plavidlo opustil po tom, ako pred rokom narazilo na plytčinu pri ostrove Giglio. V Taliansku je pritom považovaný za zbabelca, keďže z lode odišiel ešte pred kompletnou evakuáciou posádky a pasažierov.

Spálil fotku pápeža...

67-ročný Maggi pred časom ostentatívne spálil aj Benediktovu fotografiu. "Je mi ľúto, že som spálil fotku pápeža? Nie. Správal sa ako Schettino, opustil svoju loď," cituje spravodajský protál britského denníka Daily Telegraph duchovného pôsobiaceho v talianskom horskom mestečku Castel Vittorio.

Maggi: mal zostať vo svojej funkcii až do smrti

Benedikt sa podľa neho mal zachovať ako "skala" a zostať vo svojom úrade až do svojej smrti. "Ak nechcel túto prácu, nemal ju pred ôsmimi rokmi prijať," vyhlásil. "Nie je to žiadny debutant, alebo nováčik. Vytvoril 90 kardinálov - nie je to tak, že by nevedel čo robí," uzavrel kňaz. Jeho biskup ho za tento postoj skritizoval, nie je však jasné, aké to bude mať pre kňaza konzekvencie. Výroky talianskeho kňaza by sa mohli považovať za škandalózne. Nie sú však jediné. Pozrite sa... 

Téme sa venuje reportér Samuel Migaľ. INFORMÁCIE ONLINE TU.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy