Oblačno
14°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Hasiči bojujú s rozsiahlym požiarom textilky. Škody sú miliónové
Zdielať na

Hasiči bojujú s rozsiahlym požiarom textilky. Škody sú miliónové

Obrovský požiar haly textilnej továrne Mileta v českých Hořicích spôsobil podľa predbežných odhadov škodu za 200 miliónov českých korún, čo je v prepočte takmer 8 miliónov eur. S plameňmi hasiči bojujú od sobotňajšieho rána, príčina pritom nie je známa. Pri požiari nebol nikto zranený.

Desiatky hasičov ešte neskončili

Požiar bol hlásený už pred šiestou hodinou ráno, desiatky hasičov k nemu okamžite vyrazili. Horí pritom časť výrobnej haly zo 70. rokov. "Vnútri haly boli výrobné stroje, hotové výrobky a všetko pre výrobu," uviedla pre ČTK hovorkyňa hasičov Hradec Králové Martina Žahourková. Z miesta šľahali do výšky plamene a valil sa hustý dym, viditeľný v širokom okolí.

S likvidáciou požiaru pritom doteraz ešte neskončili. Podľa hasičov sa však podarilo aspoň zabrániť jeho šíreniu do ďalších častí výrobnej haly. "Je predpoklad, že určite dnes a v nedeľu tu budeme na mieste zasahovať," potvrdil riaditeľ hasičov z Jičína Libor Zikeš.

Najväčšia textilka v ohni

"Pre Hořice je Mileta zásadný zamestnávateľ. Verím, že sa výrobu podarí čo najskôr obnoviť," komentoval starosta mesta Ivan Doležal, podľa ktorého podstatná časť textilky bola ohňom zasiahnutá a výšku škôd si radšej netrúfa odhadnúť. Miletu vlastní indická firma Alok. Spoločnosť patrí medzi najväčších európskych textilných výrobcov. Disponuje viacstupňovou výrobou od bavlnenej priadze až po hotový výrobok.

Viac informácií sa dozviete aj v dnešných KRIMI presne o 19-tej!

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy