Skoro jasno
20°
Bratislava
VIDEO. Takto sa sformovalo tornádo rovno pred vodičom
Zdielať na

VIDEO. Takto sa sformovalo tornádo rovno pred vodičom

Obrovský búrkový mrak, čierno nad cestou a silný vietor. Jeden vodič teda vytiahol kamerku a podarilo sa mu nakrútiť práve sa formujúce masívne tornádo. Hoci podľa meteorológov bolo jedným z tých "miernejších", v priebehu minúty narobilo spúšť.

Lietali domčeky...

Obrovské tornádo na Floride sa sformovalo rovno pred kamerou jedného z vodičov v utorok, 12. decembra. Podľa webového portálu orlandosentinel.com však v priebehu jedinej minúty dokázalo zničiť okolo 90 domov. Udrelo aj na komunitu 200 mobilných domčekov, kde poničil 40 z nich. Škody sa rátajú na 1,7 milióna dolárov, čo je v prepočte približne 1,3 milióna eur.

Dvaja zranení

"Nikto nebol zranený, chvalabohu. Stále stojíme na nohách a myslím, že to zvládneme." "Stála som práve pri kuchynskom okne, keď som zbadala, že sa stromy zohýbajú. Odskočila som v momente, ako sa mi okno rozbilo..." Takto komentujú obyvatelia zasiahnutých oblastí tornádo. Jeden z nich dokonca prirovnal ničenie domov k úvodnej scénke filmu Čarodejník z krajiny Oz. Dvaja ľudia boli ľahko zranení.

Podľa meteorológov však ľudia našťastie dostali varovanie 20 minút predtým, ako tornádo zasiahlo obývané oblasti. Nasledujúce dni majú byť upršané a búrky budú pokračovať.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy