Zatiahnuté
24°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Severná Kórea je pripravená. Na veľkú vojnu...
Zdielať na

Severná Kórea je pripravená. Na veľkú vojnu...

Je skvelý, úžasný, božský. Je to vodca, následník, otec. A je pripravený na odvetu, na smrteľný protiútok a veľkú vojnu. Kim Čong-un vystúpil so svojou rečou na vojenskom bankete pred kamerami štátnej televízie, v ktorej deklaroval pripravenosť armády vysporiadať sa s akýmkoľvek nebezpečenstvom, číhajúcim spoza hraníc. Nechýbalo skandovanie vojakov alebo dojímavé obrázky sociálneho cítenia vodcu Severnej Kórey.

Pripravení na vojnu!

"Stačí, ak naši nepriatelia vystrelia čo i len jedinú strelu na naše nedotknuteľné územie, do našich vôd, budeme pripravení zasadiť im smrtiaci úder. Celá armáda sa spojí v jedno a povedie protiofenzívu v znamení zavŕšenia veľkého procesu národného znovuzjednotenia. Príkaz som vydal pre celú armádu a definitívne podpísal," vyhlásil Kim Čong-un vo vyhlásení v štátnej televízii KRT s tým, že krajina je pripravená okamžite reagovať na akúkoľvek provokáciu.

Južná Kórea a USA sa vraj pripravujú na útok

Banket sa konal pri príležitosti 25. výročia začiatku politiky Songunu, teda uprednostňovania armády, ktorú založil jeho otec Kim Čong-il. Krajina totiž ako provokáciu a vojenskú hrozbu označila vojenské cvičenia Južnej Kórey s USA, hoci väčšina sa odohráva na počítači. 2-týždňové manévre sa začali s účasťou 86 tisíc vojakov z USA, Južnej Kórey a ďalších 7 krajín, potrvajú do konca augusta. KĽDR manévre považuje aj za prípravu na preventívny jadrový útok.

Sporný reaktor o chvíľu dokončený

KĽDR preto "zosilní svoje odstrašovacie obranné sily, aby odpovedali na nezodpovedný postup Spojených štátov a bábkového juhokórejského režimu smerom k jadrovej vojne", reagoval severokórejský denník Rodong sinmun v narážke na jadrový arzenál stalinistického režimu.

Navyše experti citovaní agentúrou AP tvrdia, že krajina dokončila dôležitú časť výstavby reaktora v hlavnom jadrovom zariadení v Jongbjone, ktorý má podľa režimu slúžiť na výrobu energie. Existujú však pochybnosti, že bude využitý trochu inak, a to na jadrové bomby. Výstavbu by podľa niektorých mohli dokončiť už budúci rok.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA

Súvisiace články

Najčítanejšie správy