Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Z lekára tyran? Vlastnú dcéru (11) vraj za trest topil
Zdielať na

Z lekára tyran? Vlastnú dcéru (11) vraj za trest topil

Uznávaný americký detský lekár, ktorého do svojich šou pozývali takí moderátori ako Larry King či Oprah Winfrey, pôjde pred súd. Polícia ho zatkla pre podozrenie, že svoju vlastnú dcérku kruto trestal - vraj ju topil. Vo štvrtok o tom informovala televízna stanica CNN.

Päťdesiatosemročný lekár Melvin Morse mal pri trestaní svojej 11-ročnej dcéry používať takzvaný waterboarding, čo je spôsob, ako u človeka simulovať pocit, že sa topí. Túto metódu používala napríklad CIA pri výsluchoch podozrivých teroristov a hovorilo sa o nej ako o mučení.

Tvár pod prúdom tečúcej vody

Podľa správ amerických médií polícia lekára a jeho manželku, ktorá sa týraniu prizerala, zatkla v utorok a to na základe podozrenia, že týrali svoju dcéru. Na policajtov sa údajne obrátil neznámy volajúci s oznámením, že s dievčatkom v rodine zle zaobchádzajú. Pri jednom z vypočúvaní potom dievča uviedlo, že ju otec niekoľkokrát potrestal tak, že jej strkal tvár pod prúd tečúcej vody. Práve tak funguje waterboarding.

Je to vraj láskavý a citlivý človek

Melvin Morse z mesta Georgetown v štáte Delaware sa zatiaľ k obvineniu nevyjadril, právnik rodičov Joe Hurley ale podľa CNN otca obhajuje: "Ten človek je veľmi láskyplný a citlivý. Neviem si predstaviť, že by vlastné dieťa vystavil takému nebezpečenstvu. Je to veľmi starostlivý muž. Ten by svojmu dieťaťu nič také neurobil."

Lekár Melvin Morse je mediálne známy človek, pred viac než 20-timi rokmi napísal knihu o zážitkoch detí, ktoré sa ocitli na pokraji smrti s názvom Closer to Light (Bližšie k svetlu). V roku 1991 bol aj hosťom v známej talkshow Larryho Kinga na CNN.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

ISIFA/YouTube

Súvisiace články

Najčítanejšie správy