Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Autobus smerujúci do Prahy havaroval, privalil cestujúcu (†49)
Zdielať na

Autobus smerujúci do Prahy havaroval, privalil cestujúcu (†49)

Na juhovýchode Ukrajiny došlo k tragickej havárii autobusu smerujúceho z mesta Doneck na východe krajiny do Prahy. Z desiatich cestujúcich zahynula jedna žena ukrajinskej národnosti. Jej telo totiž autobus privalil, keď sa prevrátil na bok. Ľahko sa zranil aj jeden Čech.

Vodič nezvládol riadenie, privalil cestujúcu

Podľa miestnych médií autobus zišiel z diaľnice do priekopy, na mieste zahynula 49-ročná Ukrajinka. České ministerstvo zahraničia potvrdilo, že muž českej národnosti sa zranil ľahko.

Podľa miestnej polície nezvládol riadenie vozidla práve vodič, po zídení z vozovky sa autobus prevrátil. Práve ukrajinská cestujúca ostala uväznená pod vozidlom a jej mŕtve telo muselo byť vytiahnuté pomocou hydralucikého zariadenia.

Zranili sa ďalší cestujúci

Ďalší cestujúci utrpeli zranenia, väčšina z nich však hospitalizáciu odmietla. Ďalšiu Ukrajinku previezla sanitka.

Hovorca ministerstva zahraničia Karel Šrol povedal per agentúru ČTK, že v autobuse sa viezlo niekoľko českých občanov. Jeden z nich utrpel ľahké zranenia.

V Ukrajine ide už o druhú nehodu autobusu v priebehu mesiaca. 7. júla sa rovnako prevrátil autobus plný pútnikov - rovnako pre stratu kontroly nad vozidlom u vodiča. Pri havárii sa zranilo 29 ľudí, 14 sa však domov už nikdy nevrátili. Tu je video...

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy