Oblačno
15°
Bratislava
Žofia
15.5.2024
Autobus plný pútnikov sa prevrátil, 14 mŕtvych!
Zdielať na

Autobus plný pútnikov sa prevrátil, 14 mŕtvych!

Štrnásť mŕtvych a 29 zranených, to je bilancia tragickej nehody, ku ktorej došlo na severe Ukrajiny. Autobus totiž vošiel do protismeru a následne sa prevrátil. Podľa predbežných zistení stratil nad vozidlom vodič kontrolu. Prečo sa tak stalo, vyšetrujú príslušné úrady.

Prešiel do protismeru a prevrátil sa

Podľa agentúry Ria Novosti pochádzali pasažieri autobusu z Psovskej oblasti na západe Ruska a namierené mali do pravoslávneho kláštora v meste Počajiv na západe Ukrajiny.

Nešťastie sa stalo v sobotu skoro ráno. Podľa predbežných zistení mal vodič stratiť kontrolu nad vozidlom, bezprostredné príčiny však známe nie sú a vyšetrovanie nehody pokračuje. Zranení boli okamžite po nehode podľa ukrajinského ministerstva zdravotníctva hospitalizovaní v dvoch nemocniciach v Černihive, šesť z 29 zranených je vo vážnom stave.

Preživší sa vrátia lietadlom

Ukrajinský prezident Viktor Janukovyč v liste ruskému prezidentovi Vladimírovi Putinovi vyjadril sústrasť príbuzným obetí havárie. Ruské úrady oznámili, že vyšlú lietadlo, ktoré preživších prepraví späť do vlasti.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

reuters

Súvisiace články

Najčítanejšie správy