Zatiahnuté
19°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
V Rakúsku zhorel český autobus, deti stihli vystúpiť
Zdielať na

V Rakúsku zhorel český autobus, deti stihli vystúpiť

Na rakúskej diaľnici A2 v Korutánsku krátko po polnoci zhorel český autobus. Všetkých 38 cestujúcich stihlo včas vystúpiť, nikto sa nezranil. V autobuse boli prevažne deti, ktoré sa vracali z Talianska.

Smrti unikli o vlások

Autobus patril spoločnosti Autobusy Vrábel. Zástupca firmy pre ČTK uviedol, že autobus mal 5 rokov a jeho nákupná cena bola dva milióny českých korún. Výšku škody zatiaľ nevedel presne vyčísliť.

Nešťastie sa stalo pred tunelom pri obci Gräbern. Podľa miestnych hasičov dokázal vodič autobus zastaviť pár metrov pred vjazdom do tunelu a cestujúcich vyhnať z horiaceho autobusu von. Požiar pravdepodobne spôsobila technická porucha na vozidle.

Autobus zhorel do tla

Na miesto dorazilo asi 40 hasičov. Po 20 minútách bolo po všetkom, autobus zhorel do tla. Pracovníci diaľničnej polície a Červeného kríža medzitým dopravili cestujúcich do neďalekého mesta Wolfsberg. Tam si napokon prišiel po deti aj náhradný autobus. Diaľnica A2 v smere na Viedeňna dve hodiny uzavreli.

Koncom júna havaroval autobus cestovnej kancelárie Atlas Adria na diaľnici A1 v úseku Záhreb-Split medzi tunelmi Krpani a Sveti Rok. Osem Čechov zomrelo, zvyšných 43 ľudí záchranári hospitalizovali s rôzne závažnými zraneniami.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

noviny.sk/ilustračné

Súvisiace články

Najčítanejšie správy