Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Ak deti nechceli, znásilnili ich. Sú na slobode!
Zdielať na

Ak deti nechceli, znásilnili ich. Sú na slobode!

Rodičia sa boja, sú zhnusení a šokovaní. Na políciu už podali sťaznosť. Ich deti totiž znásilňovali muži, ktorí sa stále pohybujú na slobode. A to aj po tom, čo sa na verejnosť dostali informácie o ich perverznom správaní v skautskom oddieli. Počet obetí sa pritom rozrástol na štyri deti. Nie je vylúčené, že bude stúpať...

Vedúci nielen zneužívali, ale aj znásilňovali

Kauza sexuálne zneužívaných detí vedúcimi skautského oddielu pokračuje. Najavo vyšlo podľa reportéra Kryštofa Mikuleho ďalšie zistenie, že pre svojich zverencov vymýšľali a organizovali prespávanie v klubovni. Obete si viedli do malého skladu, kde ich zneužívali. Ak nesúhlasili, tak ich jednoducho opakovane znásilňovali. Počet obetí už stúpol na štyri a môže ďalej stúpať.

Kauza však nadobudla nový rozmer. Vedúcich totiž vyšetrujú na slobode. Môžu tak prostredníctvom e-mailov a chatu na sociálnych sieťach pozývať ďalšie svoje obete na stretnutia a pokračovať v zneužívaní. Rodičia obetí už podali na políciu sťažnosť.

Behajú po slobode

Do vyšetrovania sa tak vložila aj policajná inšpekcia, ktorá však prípad posúva späť príslušnému štátnemu zástupcovi. Podľa jeho námestníka budú musieť zistiť, či došlo k chybe na okresnom štátnom zastupiteľstve tým, že nebol podaný návrh na vzatie do väzby, alebo či bol postup správny, keďže návrh podaný nebol.

"Vzhľadom k osobe poškodených a ich nízkemu veku nebudeme k prípadu zverejňovať bližšie informácie," informovala hovorkyňa polície v Ústí nad Labem Veronika Hyšplerová.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy