Zatiahnuté
12°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Znásilnili ju a zapálili. Oksana (18) prišla o nohy, aj ruku
Zdielať na

Znásilnili ju a zapálili. Oksana (18) prišla o nohy, aj ruku

Mladučká Ukrajinka Oksana Makarová (18) prežila peklo! Traja mladíci ju najprv sexuálne zneužili, potom sa ju pokúsili uškrtiť a napokon ju zabalili do plachty, hodili do jamy na stavbe a zapálili. Dvaja z páchateľov sú pritom synovia vysoko postavených činiteľov. Ukrajina sa preto musela vzbúriť!

Prežila, no zostala zmrzačená...

Dievča akoby zázrakom prežilo, no lekári jej museli amputovať ruku a obe nohy! Má popáleniny na 50 percentách tela, zhoreli jej úplne obličky. V nemocnici sa s ňou zhovárala jej matka, ktorá sa jej pýtala, aký trest by si títo mladíci zaslúžili. Rozhovor si pritom natáčala. Odpovedala, že by im odrezala genitálie a predhodila by ich psom.

Tento šokujúci prípad otriasol celou Ukrajinou. Mnohí žiadajú pre páchateľov trest smrti, prípadne kastráciu. Z brutálneho činu obvinili Maxima Prisyjnikova (23), Artijona Pogosjana (21) a Jevgenija Krasnočeka. Prví dvaja menovaní sú synovia vysoko postavených činiteľov, v byte tretieho mladíka sa mal útok odohrať.

Pomohli až protesty v uliciach

Polícia mladíkov najskôr zatkla, potom ich ale prepustila pre nedostatok dôkazov. Ukrajinci teda vyšli do ulíc a žiadajú pre nich adekvátny trest. Protestovalo sa aj pred budovou generálnej prokuratúry v Kyjeve. Až po masívnych demonštráciách nariadil prezident Viktor Janukovyč, aby sa prípad opäť otvoril. Mladíkov znovu zatkli. Boli obvinení z pokusu o vraždu.

Novosti-N.mk.ua

Súvisiace články

Najčítanejšie správy