Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Hrôza! Svoje dcérky (†9, †10) omámil a upálil zaživa
Zdielať na

Hrôza! Svoje dcérky (†9, †10) omámil a upálil zaživa

Nemecký súd momentálne rieši strašnú vraždu dvoch maloletých detí vlastným otcom. Údajne chcel práve pre problémy s manželkou spáchať samovraždu a spolu so sebou zniesť zo sveta aj spoločné dcéry. Omámil ich preto, zobral do lesa, polial benzínom a upálil. Sám však vyviazol živý a zdravý...

Problémy s manželkou a financiami

Podľa obhajcu išlo o pokus o samovraždu. Otec z Dánska, Peter Rudgaard totiž prestal zvládať rozchod s manželkou a napokon sa pod jeho zlý stav podpísali aj finančné ťažkosti. Rozhodol sa to riešiť radikálne, údajne vlastnou samovraždou a vraždou svojich dvoch dcérok.

Dievčatá zhoreli zaživa

9- a 10-ročné deti preto omámil, naložil ich do auta a odišiel s nimi do lesa blízko mesta Nauen v Brandenburgu, asi 40 kilometrov východne od hlavného mesta Berlína. Auto napokon polial benzínom, zapálil a sadol si doň. Zatiaľ čo podľa pitvy jeho dievčatá zhoreli zaživa, on vyviazol "len" s popáleninami.

Teraz sa postavil pred súd, kde čelí obvineniu z dvojitej úmyselnej vraždy. Svoju tvár pred kamerami zakrýval kusom papiera. Rozsudok nepadol, súd bol totiž podľa internetových International Business Times pre chorobu jedného zo sudcov odročený na prvého marca.

TV JOJ/REUTERS

Súvisiace články

Najčítanejšie správy