Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
VIDEO: V rómskej osade zhorela žena (†82)
Zdielať na

VIDEO: V rómskej osade zhorela žena (†82)

V rómskej osade v Pribyline v okrese Liptovský Mikuláš vypukol v noci požiar chatrče s rozlohou osem krát štyri metre. Zhorela v nej 82-ročná žena, ktorej už nikto nemohol pomôcť.

Príčinou zle zatvorená pec

"Požiar v osade nám nahlásili o 4:00 hod. Horela drevená chatrč s rozmermi približne osem krát štyri metre. V chatrči sme našli zhorenú ženu," uviedla riaditeľka HaZZ v Liptovskom Mikuláši Eva Krajčiová.

Podľa nej bola príčinou požiaru zle zatvorená pec. "Pravdepodobne z nej vyletovali iskry na horľavú podlahu a stavba sa vznietila," dodala Krajčiová. Na mieste zasahovali desať hasičov a štyri cisterny. Vďaka rýchlemu zásahu sa oheň nerozšíril na okolité objekty a zabránilo sa tak rozsiahlejším škodám.

Nevedeli jej už pomôcť

Nad ránom obyvatelia osady zalarmovali aj najbližšiu rodinu. Všetci však vedeli, že 82-ročnej žene už nepomôžu. Plamene šľahali do výšky strechy. V dome horela kuchyňa. "No ale my sme vedeli, že už kuchyňa horí, že už svokre, s ňou sa už nič nedalo robiť ani jej pomôcť. Tak my sme začali ratovať z jednej strany doma a z druhej bunku," povedal zať nebohej ženy Vinco Puška.

TV JOJ

Súvisiace články

Najčítanejšie správy