Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Šofér v cyklistickom pruhu narazil do auta, po jeho úniku skončili traja ľudia v nemocnici
Zdielať na

Šofér v cyklistickom pruhu narazil do auta, po jeho úniku skončili traja ľudia v nemocnici

BÁNOVCE NAD BEBRAVOU / Cez Bánovce nad Bebravou sa v nedeľu, 28.8., večer rútilo osobné auto. Jeho vodič najskôr narazil do jedného vozidla a dal sa na útek. O niekoľko ulíc ďalej prešiel do protismeru, kde sa čelne zrazil s druhým, v ktorom sedeli dve ženy. Všetci traja skončil v nemocnici.

"Tesne pred kruhovým objazdom som zacítil ranu z pravej strany. Obzrel som sa a videl BMW, ktoré tu havarovalo," uviedol jeden z účastníkov nehody, "rýchlo to valil, snažil sa zmiznúť preč, aby som nezaregistroval ŠPZ. Boli sme však dvaja a všimli sme si ju." Podľa hovorkyne trenčianskej polície navyše šoféroval na mieste, kde nemal čo robiť. "32-ročný vodič vozidla BMW počas jazdy mestom na Svätoplukovej ulici predchádzal vozidlo Kia po cestičke pre cyklistov z pravej strany, pričom do neho narazil," povedala Katarína Kuzmová.

Páchateľ ale dlho neunikal. "Vozidlo BMW vošlo do protismeru, kde sa v tom čase pohybovalo vozidlo Fiat a došlo k zrážke," vysvetlil znalec z odboru cestná doprava Milan Holéci. Vodič, ktorý prešiel do protismeru, bol v aute sám. V druhom vozidle sedeli dve ženy, ako prví ich ratovali hasiči. "Všetky tri osoby komunikovali, jedna upadala do bezvedomia. Bola jej poskytnutá prvá pomoc," priblížil veliteľ zásahu Ján Šutiak, ktorého doplnila hovorkyňa Operačného strediska Záchrannej zdravotnej služby Alena Krčová. "Vyslaní záchranári ošetrili dve ženy a muža. Utrpeli hlavne úrazy končatín a hlavy."

Vodič BMW mal navyše v oblasti brucha bodné poranenie, ktoré si však podľa doterajšieho šetrenia pri nehode nespôsobil. Kde za zranil, a prečo prešiel náhle do protismeru, nateraz známe nie je. Podľa znalca išiel šofér "bavoráku" rýchlosťou viac ako 50 kilometrov za hodinu, čomu nasvedčuje aj pozícia áut po zrážke. "Polícia v Bánovciach nad Bebravou začala trestné stíhanie vo veci ublíženia na zdraví," uzavrela Kuzmová.

Súvisiace články