Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dievča vyliezlo na vagón, zabil ju elektrický prúd
Zdielať na

Dievča vyliezlo na vagón, zabil ju elektrický prúd

GÁŇ / Trinásťročnú Viktóriu zabilo vysoké napätie na železnici. Dievča sa pohybovalo na miestach, kde je to prísne zakázané a doplatilo na to životom. Doslova zhorelo od hlavy až po pás.

Podľa predbežných zistení trinásťročná Viktória v nedeľu krátko pred 16:00 hodinou vyliezla na nákladný vozeň, stojaci neďaleko železničnej stanice. 

Na mieste mŕtva

Na streche vagóna dievča zasiahlo vysoké napätie. Viktória bola na mieste mŕtva. "Trinásťročné dievča utrpelo popáleniny v hornej časti tela, ktoré neboli zlučiteľné so životom,“ povedal hovorca Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Boris Chmel.

Zasahujúci hasiči z Galanty podľa Júlie Kedrovej z Krajského riaditeľstva HaZZ v Trnave po uzemnení vedenia zniesli pomocou výsuvného rebríka telo dievčaťa na zem. "Bohužiaľ, táto tragédia ovplyvnila aj železničnú dopravu, ktorá bola po 1. a 2. koľaji úplne obmedzená až do 16:51," povedala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky Martina Pavlíková. 

Dievčatá sa hrali

Podľa miestnych sa v okolí vagóna v nedeľu popoludní hralo niekoľko dievčat z tunajšej obce. Nie je jasné, prečo Viktória vyliezla na vozeň, no zásah 22-tisíc voltov nemala šancu prežiť. 

Polícia začala už trestné stíhanie vo veci usmrtenia. Na mieste a v okolí železničnej stanice vládli silné emócie.

Súvisiace články