Skoro jasno
14°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Policajti pomohli rodiacej žene. Nebyť ich, porodila by v dopravnej špičke
Zdielať na

Policajti pomohli rodiacej žene. Nebyť ich, porodila by v dopravnej špičke

DOLNÉ VESTENICE / Manželia Ďurigoví z Dolných Vesteníc v Prievidzskom okrese majú za sebou adrenalínový zážitok.Budúca mamička totiž začala rodiť o niečo skôr ako očakávala, a tak spolu s manželom sadli do auta a vybrali sa do nemocnice. Ocitli sa však v kolóne. Mali šťastie, stretli policajtov. Muži zákona zapli majáky a auto ktoré šoféroval budúci otecko sprevádzali až do nemocnice.

"Ja som prišiel a ona mi volá, odtiekla mi plodová voda. Prídi," rozpráva čerstvý otec Branislav Ďuriga. "Mne sa zvyšovali kontrakcie, myslela som si, že to od sledujem, ale manžel ma naháňal," pokračuje mamička Petra Ďurigová. Dieťatko sa vypýtalo na svet o týždeň skôr. Manželia sadli do auta a namierili si to do bojnickej nemocnice.

"Išlo veľa áut, pomaly išli, nedalo sa predbiehať," vysvetľuje Petra. V tom si pred sebou všimli policajné auto. Branislav začal blikať. Policajti pochopili, že potrebuje pomoc a preto zastavili.

"Muž utekal za nami so slovami. Pomôžte mi, moja manželka rodí," opisuje policajt František Ondrášek. "Nás pustili, povedali, aby sme išli prví a autá sa nám budú uhýnať," dodáva mama. 

Petra mala silné a časté kontrakcie. Tušila, že dieťa príde na svet v priebehu niekoľkých minút. "Adrenalín to bol v tom, že sme nevedeli, ako ten vodič zareaguje, aké má skúsenosti," hovorí policajt Andrej Kopšo. "My sme išli prví, vyzeralo to, ako keby nás oni naháňali. Išli sme asi 120 km/h," uviedla Ďurigová. 

Samko prišiel na svet pár minút potom, ako jeho rodičia dorazili v sprievode policajtov do nemocnice. "To bola ranná špička, keby nás nestretol, tak on tam nedorazí včas," myslí si Ondrášek. Všetko nakoniec dobre dopadlo a Samkovi sa darí výborne.

Táto žena zase porodila v cele:

Súvisiace články