Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Chcel som pomôcť chorému otcovi, tvrdí muž, ktorý pestoval v dome marihuanu
Zdielať na

Chcel som pomôcť chorému otcovi, tvrdí muž, ktorý pestoval v dome marihuanu

TRENČÍN / Na krajskom súde v Trenčíne rozhodovali o osude 42-ročného muža. V dome, kde býval, našli policajti veľké množstvo marihuany. Podľa expertov by sa z nej dalo vyrobiť takmer sedem tisíc dávok. Muž ale tvrdil, že ju používal na to, aby pomohol svojmu vážne chorému otcovi. Keďže neprijal trest okresného súdu, ktorý ho poslal za mreže na 6 rokov, o jeho odvolaní rozhodoval krajský súd.

Rastislav skončil s putami na rukách potom, ako v dome, v ktorom býval, urobili policajti raziu. Našli tu množstvo marihuany. "Pri domovej prehliadke bolo zaistené také množstvo materiálu, ktoré zodpovedalo 6683 dávkam drogy," potvrdil hovorca Krajského súdu v Trenčíne Roman Tarabus. Marihuanu v hodnote viac ako 25 000 eur zlikvidovali. Štyridsaťdvaročný muž putoval do väzby. 

Obžalovaný Rastislav pred súdom tvrdil, že marihuanu nepestoval pre seba, ale pre otca, ktorým má zdravotné problémy. "Nešlo o žiadneho dílera, nešlo o žiadneho predajcu tvrdých drog. Išlo o marihuanu, ktorá slúžila na lekárske účely," tvrdí advokát obžalovaného Ján Kanaba.

"Okresný súd s prihliadnutím na okolnosti prípadu, pomery obžalovaného a tiež pravdepodobný motív konania, uložil obžalovanému trest pod dolnou hranicou trestnej sadzby, teda vo výmere 6 rokov," doplnil Tarabus. Proti rozhodnutiu sa odvolal tak prokurátor, ako aj obžalovaný. Prípad tak skončil na krajskom súde. Obžalovaný opäť zopakoval, že chcel iba pomôcť otcovi. Senát krajského súdu mu nakoniec potvrdil šesť rokov za mrežami.  

Súvisiace články