Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Čaputovú podporil Bezák, Mistrík vyzýva na skončenie parlamentu
Zdielať na

Čaputovú podporil Bezák, Mistrík vyzýva na skončenie parlamentu

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Zuzane Čaputovej pomôže v boji o prezidentské kreslo známy kňaz Róbert Bezák. Ten ešte pred niekoľkými mesiacmi podporoval Imricha Béreša a dnes to považuje za chybu. Vedec Róbert Mistrík zas vyzval parlament, aby skončil, ak nebude schopný zvoliť kandidátov na ústavných sudcov.

Skončili sa letné prázdniny a je to vidieť aj na aktivite prezidentských kandidátov. Zuzanu Čaputovú v piatok oficiálne podporil bývalý trnavský arcibiskup Róbert Bezák. Hovorí to preto, lebo si vie predstaviť na jednej z troch najvyšších ústavných funkcií prestaviť ženu. 

"V tom svojom živote dokázala , že je tu spravodlivosť, pravda," hovorí Bezák. To,že on pochádza z katolíckeho prostredia a Zuzana Caputová naopak, skôr uznáva liberálne názory, ani jeden z nich nepovažuje za problém. "To základné, z čoho čerpáme, čo je zdrojom pre naše konanie je totožmé, a to sú hodnoty," povedala Čaputová. 

A téme spravodlivosti sa venoval aj Robert Mistírk, ktorý medzi kandidátmi zatiaľ vedie podľa kurzu stávkových kancelárií. Reagoval na slová Roberta Fica, podľa ktorého čaká Slovensko vážna ústavná kríza, a to v súvislosti s voľbou ústavných sudcov. "Jednoducho si neviem predstaviť, že národná rada bude schopná ponúknuť prezidentovi Slovenskej republiky 18 kandidátov so všetkými kvalifikačnými predpokladmi," uviedol pred nedávnom Robert Fico. 

"Koalícia má väčšinu a neviem, prečo by nemohli zvoliť 18 kandidátov. Ak parlament nie je tohoto schopný, tak potom si myslím, že by mal zvážiť svoje zotrvanie," vyhlásil Mistrík. 

Ani Róbert Mistrík ani Zuzana Čaputová zatiaľ nemajú potrebný počet 15 000 podpisov, ktoré by podporili ich kandidatúru. Ani jeden z nich to nepovažuje za problém a tvrdia, že do hraničného termínu tieto hlasy určite mať budú. 

Súvisiace články