Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Matečná na Považí. Skontrolovala kozy, žatvu a vychválila podnik
Zdielať na

Matečná na Považí. Skontrolovala kozy, žatvu a vychválila podnik

PÚCHOV / Ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná vycestovala na Považie. Prišla sa pozrieť na poľnohospodárske družstvo v dedinke Mestečko neďaleko Púchova. Podľa jej slov chcela ukázať, ako farmári gazdujú v tejto časti Slovenska a zaujalo ju najmä to, že družstvu sa darí a zamestnáva množstvo ľudí.

Na poľnohospodárskom družstve Mestečko neďaleko Púchova pripravili ministerke Matečnej bohatý program. Videla kravy, kozy a skontrolovala aj žatvu. Návštevu tohto družstva si podľa jej slov naplánovala najmä preto, lebo ide o úspešný podnik, ktorý zamestnáva 240 ľudí.

"Už len vyrobiť peniaze na výplaty a odvody pre 240 ľudí, to sa nedarí každý deň," povedala ministerka. Vo vyššie položených oblastiach sa podľa ministerky poľnohospodári nesústreďujú na klasickú žatvu, ale na tzv, zelenú. "Zelená žatva znamená zber krmovín a začiatok živočíšnej výroby," vysvetľuje. 

Práve živočíšna výroba je základom družstva, ktoré navštívila. Ministerka poznamenala, že podobných úspešných poľnohospodárov je na Slovensku viacero a treba im pomáhať. "Musíme podporovať živočíšnu výrobu, lebo je to zdroj príjmov pre poľnohospodárov, ochrany krajiny a zamestnanosti," dodala Matečná.

Súvisiace články