Polojasno
11°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
VIDEO: Na ihrisku v Prievidzi vyčíňajú diviaky
Zdielať na

VIDEO: Na ihrisku v Prievidzi vyčíňajú diviaky

PRIEVIDZA / Najskôr rozryli lúku, park, potom detské ihrisko a najnovšie sa prechádzajú pomedzi panelákmi a naháňajú ľudí. Reč je o diviakoch s ktorými majú už niekoľko mesiacov problémy obyvatelia Prievidze. Poľovníci ich pravidelne plašia, dokonca majú povolený aj ich mimoriadny odstrel. Nič nepomáha. Mnohí ľudia sa boja ráno a večer vychádzať na ulicu.

Mladá žena ušla pred diviakmi v poslednej chvíli. O pár minút ich uvidela opäť. Pásli sa priamo pod jej balkónom. "Na súkromný pozemok, do dvorov prídu diviaky a ohrozujú ich priamo v ich dvore," povedal hovorca mestského úradu Michal Ďureje. Diviaky sa pohybovali po detskom ihrisku a okolo altánku. Na sídlisko chodia takmer každý deň. 

"Bojíme sa sedieť v altánku, chodiť ráno do práce, lebo sa tam pohybujú, okolo áut," rozpráva Prievidžanka Zuzana. Diviaky nedávno obkľúčili aj muža, ktorý tu bol na prechádzke. Zachraňovať ho museli mestskí policajti. "Nechodí jeden dva diviaky, ale skupina diviakov, ktoré behajú len tak po sídlisku," dodáva Ďureje.

Poľovníci sa snažili diviaky vytlačiť späť do lesa. Dokonca ich aj strieľajú. Stále sa však vracajú. Podľa poľovníkov za to môžu aj premnožené medvede. Diviaky sú schované v kríkoch v tesnej blízkosti sídliska. Majitelia zarastených pozemkov dostanú v najbližších dňoch od okresného úradu výzvu, aby si pozemky vyčistili. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy